top of page

Aap uit de mouw: schadelijkheid straling kwestie van vertrouwen


Dr. Eric van Rongen van de Nederlandse Gezondheidsraad stelt dat er geen bewijs is dat straling van mobiel en wifi schadelijk is. 220 wetenschappers denken daar anders over. Wie heeft er gelijk? Volgens dr. Eric van Rongen van de Gezondheidsraad is het een kwestie van wie je gelooft en vertrouwt.

Tijdens een Zweeds seminar over straling, eind mei 2016, stelt de Zweedse journaliste Mona Nilsson aan dr. Eric van Rongen de vraag waarom hij geen duidelijke conclusies kan trekken over de schadelijkheid van elektromagnetische straling. Er zijn namelijk vele wetenschappers die geen enkel probleem hebben om de conclusie te trekken dat straling schadelijk is.

In 2015 hebben 220 wetenschappers een appel aangeboden aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de VN. Hierin staat dat via dierstudies en celstudies genoeg bewijs is geleverd dat straling schadelijk is en dat het nodig is om voorzorgsmaatregelen te nemen en de bevolking meer te beschermen.

De journaliste stelt de vraag waarom de Zweedse bevolking en beleidsmakers dr. Van Rongen meer zouden moeten vertrouwen dan de 220 wetenschappers. Het antwoord van Van Rongen: "Iedereen kan geloven wat hij wil geloven. Als die wetenschappers denken dat er genoeg bewijs is, dan is die conclusie hun verantwoordelijkheid. Wij trekken andere conclusies. En het is aan de mensen om te beslissen welke groep zij betrouwbaarder vinden en wat ze willen geloven".

Dr. Van Rongen is o.a. secretaris van de Commissie Elektromagnetische Velden. Hij heeft ook zitting in de ICNIRP, de organisatie die internationaal aanbevelingen geeft over de blootstellingslimieten voor straling.

De 220 wetenschappers, onder leiding van dr. Martin Blank van de Columbia University te New York, hebben een eigen website: www.emfscientist.org

De vraag is: wie geloof jij?



Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page