Uitgelicht artikelen

Artikel De Groene

Onderzoek 5G technologie: Bellen schaadt cellen

(16 januari 2019 - Jef Poortmans)

De Europese Commissie wil koploper worden in de volgende generatie draadloze technologie: 5G. Verblind door ambitie veegt ze mogelijke gezondheidsrisico’s onder de mat en negeert ze de weerstand bij de bevolking en binnen de telecomsector zelf.

Lees verder

Let's talk about Tech

5G  Space appeal

(15 januari 2019)

Op 17 september 2018 heeft een groep vooraanstaande wetenschappers, artsen en milieu-organisaties een internationaal appèl om 5G op aarde en in de ruimte te stoppen gelanceerd: het 5G Space Appeal.Nog geen vier maanden later, op 11 januari jl. hebben maar liefst 31.291 personen en organisaties deze oproep ondertekend en het appèl zal worden aangeboden aan de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Europese Unie. 

Lees verder

man-talking-on-the-phone-1582238_1280.jp

Youth for climate.be

5G  Politieke voorstellen om ons klimaat te redden

(1 februari 2019)

Het energieverbruik van draadloze mobiele communicatietechnologie is gi-gan-tisch. Zo verbruikt een smartphone meer energie dan een koelkast [...].

Binnenkort komt daar het 5G netwerk bovenop met nog eens tienduizenden energieverslindende nieuwe kleine zendantennes die onze straten zullen vullen

Video

 

 

Prof.dr. ir. Michiel Haas: 

Voldoende aanwijzingen gezondheidseffecten

Prof. dr. ir. Michiel Haas, oprichter en directeur van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie en hoogleraar aan de TU Delf geeft aan dat er voldoende aanwijzingen zijn dat straling van ondermeer mobiele telefoons, zendmasten en wifi schadelijke effecten kan hebben en dat de Gezondheidsraad de Nederlandse regering zou moeten aanbevelen om voorzorgsmaatregelen te nemen. Video afkomstig van de overheidswebsite Kennisplatform Elektromagnetische Velden.

 

 

Oproep wetenschappers aan VN en Wereldgezondheidsorganisatie

In mei 2015 deden ruim 200 wetenschappers een oproep aan de VN en de WHO om mens en dier te beschermen tegen elektromagnetische velden en draadloze technologie. Zij dringen bij de VN en WHO onder andere aan op het beschermen van kinderen en zwangere vrouwen, strengere regelgeving, ontwikkelen van veiligere technologie en een betere voorlichting aan bevolking over de potentiële gezondheids-

srisico’s van blootstelling aan straling;

 Meer informatie: www.emfscientist.org

Links

  • 5G appeal Artsen en wetenschappers wereldwijd vragen om uitstel uitrol van 5G netwerk

  • Compilatie maatregelen, adviezen en uitspraken van overheden, internationale organisaties en rechtbanken over toepassing van elektromagnetische (EM) straling van zendmasten, smartphones, snoerloze (DECT) telefoons en WiFi

  • Resolutie 1815 Raad van Europa over de gezondheidsrisico's van elektromagnetische velden

  • Persbericht Wereldgezondheidsorganisatie WHO (2011)  straling mogelijk kankerverwekkend 

  • Petitie van oncoloog Dr. Lennart Hardell, MD, PhD om WHO classificatie straling 2B (mogelijk kankerverwekkend) te veranderen naar categorie 1 (kankerverwekkend) 

  • Gastcollege van prof. dr. Lucas Reijnders, hoogleraar biochemie en milieukunde van de Universiteit van Amsterdam, waarin hij de risico’s van radiofrequente velden verduidelijkt. Studium Generale TU Delft, 4 oktober 2010 (55 min.). Zie ook zijn optreden als spreker bij Zendmastprotest Haarlemmermeer van 19 december 2013 (45 min.) en dit interview met hem in het Facility Management Magazine van mei 2010.

  • Artikel Newsweek  EKLIPSE, an EU-funded review body looked over 97 studies on how electromagnetic radiation may affect the environment. It concluded this radiation could indeed pose a potential risk to bird and insect orientation and plant health,